Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο




Δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν αργά το βράδυ σε σκληρά επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην πόλη Μπένι Σουέιφ νοτίως του Καϊρου, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να επιτεθούν σε ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη αυτή που απέχει 140 χιλιόμετρα από το Κάιρο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να χρησιμοποιήσουν πυρ για να τους απωθήσουν.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας συνολικά 92 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην πενθήμερη εξέγερση κατά του καθεστώτος του προέδρου Μουμπάρακ.

Την ίδια στιγμή φαίνεται, πως δεν πείθουν οι αλλαγές του Μουμπάρακ στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός Αεροπορίας στρατηγός

Αχμαντ Σαφίκ διορίστηκε σήμερα νέος πρωθυπουργός της χώρας ενώ ο Ομαρ Σουλεϊμάν, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και συνεργάτης του Μουμπάρακ, ορκίστηκε αντιπρόεδρος, μία θέση που δημιουργείται πρώτη φορά από το 1981, οπότε ανέλαβε την προεδρία ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Η κίνηση αυτή ενδεχομένως να υποδηλώνει για πρώτη φορά την πιθανή ύπαρξη ενός σχεδίου διαδοχή του Μουμπάρακ, αλλά και το γεγονός ότι ο γιος του αιγύπτιου προέδρου δεν είναι πιθανό να τον διαδεχθεί. Ο Μουμπάρακ κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου προτού διοριστεί πρόεδρος της Αιγύπτου.

Ο αντικαθεστωτικός Μοχάμαντ Ελ Μπαραντέι σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα κάλεσε εκ νέου σήμερα τον Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση για το καλό της χώρας.

Επισήμανε δε ότι ο διορισμός από τον κ. Μουμπάρακ ενός αντιπροέδρου και ενός νέου πρωθυπουργού δεν είναι αρκετές ούτε ικανοποιητικές κινήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου